Publicat el: Publicado el:

L’experiència de vol amb parapent biplaça amb instructor qualificat sobre la Vall d’Àger explicada pels nostres clients

Abril del 2017, les nou del matí i nosaltres ja estàvem com un clau a davant de la porta del Càmping de la Vall d’Àger esperant que el Roger d’Àger Aventura’t ens recollís per realitzar l’activitat.

Àger Aventura’t és una empresa d’activitats d’aventura a la Vall d’Àger i Congost de Mont-rebei (Déu ni do quines vistes tenen des de les seves oficines mòbils eh?!) Amb ells pots gaudir d’excursions kayak trek, pots llogar kayaks per passar un dia diferent al pantà, volar en parapent per un indret impressionant…

Total, al que anàvem, les nou en punt i el Roger i el Miquel ens recollien per posar rumb a la zona d’enlairament. SÍ, CORRECTE! Ens vàrem decantar per un vol en parapent per la vall d’Àger(Montsec d’Ares) Una experiència brutal, increïble, alliberadora que cada un de nosaltres recomanem amb els ulls clucs.

Bé, arribem a la zona d’enlairament: el Roper, també conegut per Coll d’Ares. Ens comenta en Miquel que és la zona d’on s’enlairen amb més freqüència (si les condicions meteorològiques ho permeten). Està ubicat al cim del Montsec a 1500 m d’altitud. Hem de dir que, només baixar de la furgoneta, ens va fascinar el que vàrem veure: els Pirineus nevats a les nostres esquenes i una majestuosa vall verda que s’imposava al nostre davant.

Començàvem a estar un pèl inquiets. Aleshores, en Roger i en Miquel ens varen fer un petit ‘briefing’ de com aniria el tema… Al ser quatre, primer volarien dos de nosaltres. La Lluïsa ens esperaria a la zona d’aterratge per recollir en Miquel i en Roger per retornar-los a la zona d’enlairament per continuar amb els següents dos vols. I… comencen els preparatius!

Els preparatius pel vol en parapent

Casc, arnés, parapents desplegats, mosquetons… i una muntanya russa de sensacions, nervis, inquietuds… Primer ens va tocar al Pol i a mi, després els hi tocaria a l’Aleix i al Guillem. Sí, sí… preparats, llestos, i a córrer! Ens enlairem! (La veritat és que quan et diuen que comencis a córrer cap precipici no ho tens del tot clar… però quan veus que es comença a enlairar el parapent, ja comences asserenar-te una mica).

Un cop estàs ‘en el aire’ no tens temps de pensar en res més que no sigui en les imponents vistes de la vall d’Àger i sobretot, de gaudir de l’experiència. El Miquel i el Roger t’ho posen molt fàcil, apa Go Pro ‘en mano’ i a filmar!!! Primer no t’atreveixes, perquè vas molt ben agafat a les anses i no goses deixar-te anar… Ara, un cop ja tens el ‘subidón’ al cos, et deixes anar, amb el pal de la càmera cap aquí i cap allà, et deixen portar el parapent a tu (no ho hauria dit mai que fos tan fàcil de menar un trasto d’aquests…)

La pregunta màgica

I arriba el MOMENT, el gran moment diria jo, quan el Miquel i el Roger et formulen la pregunta màgica…

Anem a aterrar, vols que abans de fer-ho fem algunes maniobres?

Primer et quedes amb blanc, en tens ganes, però et repares una mica, la prudència treu el cap però com que ja portes un bon vol i una bona sensació a la motxilla decideixes sumar aquest plus a l’experiència. Increïble! Espectacular! APOSTUFLANT! Com amant de les vivències intenses, he de dir que et sents molt a gust i còmode en tot moment.

Aterratge

L’aterratge va anar genial, et vas aproximant a la zona d’aterratge i quan el Roger i el Miquel et diuen que comencis a córrer, fas el gest i en pocs instants ja notes el terra sota els teus peus, segueixes corrent fins que l’instructor t’ho indica. Baixes amb una festa dins del teu cos, l’adrenalina balla per dintre teu fins passats uns quants minuts! Abraçades i rialles estan a l’ordre del dia…

La Lluïsa ens esperava a baix per tornar a pujar amb el Miquel i el Roger per fer la segona tanda de vols. Ens trobaríem tots a la zona d’aterratge! (Jo no em volia perdre les cares de felicitat dels meus companys a l’aterrar … jeje)

I així és com acaba una de les experiències més increïbles que he viscut, la conquesta dels cels de la vall d’Àger era un tema que tenia pendent des de fa molt temps. I aquí estic, escrivint la meva experiència per compartir-la amb vosaltres.

Si vols viure-ho en primera persona, no dubtis en contactar amb ELLS, una experiència recomanada.