Publicat el: Publicado el:

L’equip d’Àger Aventura’t venim a presentar-vos una sèrie d’activitats per venir a gaudir de la Vall d’Àger i la Serra del Montsec aquest estiu tot hi les adversitats que se’ns estan presentant i que no depenen de nosaltres. Avui volem explicar-te perquè diem que Finestres és l’alternativa a la sequera del Congost de Mont-rebei.

FINESTRES: L’ALTERNATIVA A LA SEQUERA DE MONT-REBEI

Enguany, el Congost de Mont-rebei es troba en una situació de baix nivell d’aigua. Això ens ha fet adaptar-nos a la situació i buscar alternatives per poder oferir-vos les millors experiències per a les vostres vacances.

És per això que hem dissenyat noves activitats per a tots els públics, famílies, parelles, grups d’amics, adults i nens… Tot en un entorn espectacular i desconegut per a molts, com és el Congost de Fet i la Muralla de Finestres.

Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei | Àger Aventura't Ermita de San Marcos - Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

La muralla xinesa de Finestres, com popularment s’ha conegut aquests últims anys, és un mur rocós que es troba enmig de l’Embassament de Canelles;  un oasi de color turquesa que manté aquestes roques enmig de l’aigua. Aquesta formació geològica també coneguda com les Roques de la Vila,  es va formar a partir del moviment de les plaques tectòniques que van fer desplaçar les dues línies de parets de la muralla fins que van quedar en aquesta posició paral•lela i alineada entre sí. Un veritable monument de la natura que no deixa ningú indiferent.

Us preguntareu quines són les activitats que Àger Aventura’t ha pensat per vosaltres, oi? A continuació detallarem totes les opcions disponibles per gaudir d’una gran jornada a l’embassament de Canelles.

KAYAK TREKKING FINESTRES

Aquesta activitat ha estat pensada pels més aventurers de casa, una combinació de vaixell, kayak i senderisme que començarà amb el trasllat en vaixell des de l’embarcador de Corçà fins als peus del poble de Fet. Allà començarà l’excursió a peu passant pels meravellosos pobles en ruïnes de Fet i Finestres. Aquests pobles ens oferiran unes meravelloses vistes de l’embassament de Canelles i ens portaran al passat, al segle XX, on la gent encara vivia en aquest gran entorn. Podreu visitar també les ruïnes de l’església de Sant Miquel de Fet, l’ermita de San Marcos des d’on podreu veure les millors vistes de la Muralla de Finestres i l’ermita de Sant Vicenç, sobre les roques de la mateixa muralla. La gran avantatja d’aquesta sortida es que gran part de la ruta es realitza en una zona molt boscosa la qual ens proporcionarà gran estona d’ombra la qual farà la sortida molt més assequible i senzilla. Sembla que la sortida no podria anar a millor, però una vegada acabada aquesta espectacular ruta a peu, us esperaran els kayaks a la platja sota el poble de Finestres per realitzar una tornada passant per davant de la presa de Canelles, els nius de voltors de Blancafort, el Congost de Fet i finalment arribar a l’embarcador de Corçà.

Poble abandonat de Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei Congost de Fet | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

Cementiri de Fet | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei Esglesia de Fet | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

VAIXELL TREKKING FINESTRES

Pels que la sortida en caiac sigui massa, en aquesta activitat combinem l’anada i tornada a Finestres en vaixell i el trekking per visitar els pobles en ruïnes de Fet i Finestres per finalment gaudir de l’espectacular Muralla de Finestres. Després de visitar tots els punts d’interès que la zona de Finestres ens ofereix, tornem fins a l’embarcador de Corçà amb un relaxant viatge en vaixell elèctric amb la famosa “Llúdriga de Montrebei” o la “Carmensita”, el nostre catamarà.
L’únic que diferencia aquesta activitat de la Kayak Trekking Finestres és doncs la tornada que es fa en vaixell enlloc de remant en caiac.

Ruta per Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei Poble de Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

KAYAK VAIXELL FINESTRES

Sabem que la ruta en kayak imposa molt als turistes que volen visitar aquesta zona navegant per l’embassament de Canelles degut a la llarga distancia des de l’embarcador de Corçà fins la Muralla de Finestres. Hem planificat aquesta activitat de manera que al mati us traslladarem amb la “Llúdriga de Mont-rebei” o la “Carmensita” des de Corçà fins a Finestres. Allà us esperaran els kayaks per tornar gaudint del dia, realitzant la tornada al vostre ritme. Podreu anar fent parades on vulgueu, banyar-vos en aquest entorn privilegiat, dinar al Congost de Fet davant dels voltors…

Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei | Activitats aquàtiques y trekking Muralla de Finestres en Vaixell | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

Kayak Vaixell Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei Muralla de Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

TOUR AL POBLE DE FINESTRES

Som conscients de que molts de vosaltres heu volgut visitar el poble de Finestres i l’encant de les seves ermites i de la gran muralla, però el mal accés que hi ha us ha impedit realitzar aquesta sortida. Es per això, que Àger Aventura’t hem fet un espai dintre de les nostres activitats per portar-vos a gaudir del poble de Finestres. Sortirem des de Corçà amb un dels nostres vaixells fins a Finestres. Un cop allà, baixareu unes hores per visitar tots els racons que amaga aquest fantàstic poble i els secrets de les esglésies i senders que hi trobareu. Finalment, a l’horari concretat, us recollirem a la platja de Finestres i tornarem fins a Corçà.

Aquesta és la selecció de les millors activitats que pensem que poden fer de la vostra experiència a la nostra estimada Vall un dia per recordar. Si veniu a visitar la Vall d’Àger o la zona del Pallars, us recomanem la visita a aquesta perla encara per descobrir per molta gent.

Església poble de Finestres | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei

Esglesia del poble de Finestres

ALTRES ACTIVITATS A LA MURALLA FINESTRES

Finalment, val a dir que, a banda d’aquestes dues noves activitats podràs seguir gaudint de les activitats que ja teníem fins ara KAYAK FINESTRES i CATAMARÀ FINESTRES de les que pots trobar tota la info aquí.

Muralla de Finestres en catamarán | Finestres: L'alternativa a la sequera de Mont-rebei