Publicat el: Publicado el:

La Muralla de Finestres: un monument natural que no et pots perdre

No fa falta agafar un avió i anar a qualsevol part del món per a poder estar davant d’una gran meravella turística. La Muralla xinesa de Finestres, tal com el seu nom indica, s’assembla molt a la ja coneguda, “Gran Muralla Xinesa” de l’Àsia Oriental. La gran diferència però, és que la primera, la tenim al costat de casa.

I és que, efectivament, La Muralla de Finestres està, ni més ni menys, que en un petit poble abandonat d’Osca que cau molt a prop de Congost de Montrebei. El lloc perfecte per a estar en contacte amb la naturalesa mentre aprofites d’una estona de tranquil·litat i bones vistes.

La muralla xinesa d’Osca és un mur rocós que es troba enmig de l’Embassament de Canelles; un oasi de color turquesa que manté aquestes roques enmig de l’aigua, tal com si fos una espècie de frontera natural entre Catalunya i Aragó. Què sàvia és la naturalesa!

Segur que t’estaràs preguntant com ha anat a parar semblant meravella natural enmig d’aquest pantà situat entre les dues comunitats. I és que, costa creure-ho, però aquest monument es va formar a partir del moviment de les plaques tectòniques que van fer desplaçar les dues línies de parets de la muralla fins que van quedar en aquesta posició paral·lela i alineada entre sí. A més, també has de saber que entre aquests dos estrats es troben dos llocs màgics: l’ermita romànica de Sant Vicenç (segle XII) i les ruïnes d’un castell medieval construït fa ja moltíssims anys. És a dir, que es tracta d’un veritable espectacle natural!

Com arribar a la Muralla de Finestres

A continuació et proposem dues de les activitats que podràs realitzar si vens per aquesta zona i no vols avorrir-te ni un segon!

Ruta en caiac a la Muralla de Finestres

Una de les millors activitats per a gaudir d’un gran dia en l’embassament de Canelles és amb la ruta en caiac que et permet gaudir de les espectaculars vistes a les parets rocoses de la Muralla de Finestres.

Aquesta ruta té uns 22 km de llarg en total (anada i tornada) i està especialment pensada per als excursionistes que estan més en forma i per a aquells més experimentats en llargs trajectes, ja que requereix passar-te unes 5 / 6 hores d’intensitat alta!

L’activitat s’inicia a les 9 del matí des del Moll de Corçà i consisteix a continuar la ruta del Congost de Fet fins finalment, arribar a la Muralla de Finestres.

Muralla de Finestres Kayak

I quins requisits necessites per a poder gaudir d’aquesta meravellosa experiència?

Doncs nosaltres et recomanem que no t’oblidis de portar aigua i menjar per a passar el dia. A més una gorra o barret i crema solar per a protegir-te la pell davant possibles cremades. Perquè ja saps que el sol és preciós però traïdor!

Nosaltres et proporcionem el kayak (que tu tries, si el vols individual o doble), una armilla salvavides, una bossa hermètica per a l’embarcació i un casc perquè tu només hagis de preocupar-te de passar-t’ho com ningú!

Catamarà a Finestres

Una altra de les activitats més divertides que pots fer per aquestes zones i que no et suposarà cap esforç és la de Catamarà a Finestres, que és molt més curta i fàcil que l’anterior, ja que, tal com el seu nom indica, fas un relaxant passeig amb el nostre catamarà “La Carmensita” durant una hora i mitja mentre gaudeixes de les ideals vistes del poble i el congost de Fet, la zona de Blancafort, els nius dels voltors, la presa de Canelles i fins a arribar finalment a la Muralla de Finestres. Aquesta és una activitat ideal per fer amb nens ja que gaudeixen molt de l’experiència.

Muralla de Finestres en catamarà | Àger Aventura't

L’embarcació ha comptar almenys amb 4 persones per a poder dur-la a terme i s’inicia des de l’embarcador de Corçà. Allà és on has d’estar 15 minuts abans de l’hora acordada si no vols perdre’t la gran excursió.

Així que, si la teva família i amics són uns fanàtics dels entorns naturals, no t’ho pensis més! Porta’ls a fer una ruta per aquest emblemàtic lloc de la Ribagorça i deixa’ls “de pedra” (mai millor dit) amb tot el que pot oferir el petit “Pequín” d’aquesta zona turística d’Aragó.

Reserva la teva aventura aquí i comparteix-la amb nosaltres!