Publicat el: Publicado el:

Imagina’t que tens per davant tot un cap de setmana per gaudir del Congost de Mont-rebei i el seu entorn. Què faries? Navegar amb kayak o amb vaixell elèctric per l’embassament de Canelles i el Congost de Fet, volar amb parapent per damunt de la vall d’Àger, una ruteta xula de trekking pels voltants de Mont-rebei…

Un seguit d’idees brutals per un cap de setmana brutal! Però a banda de totes aquestes activitats… Et volem proposar quelcom que creiem que et pot interessar per acabar d’arrodonir l’escapada per aquestes terres!

LA RUTA DELS POBLES AMB ENCANT DE LA ZONA DEL CONGOST DE MONTREBEI

  • Alsamora
  • Castell de mur
  • Torre d’Amargós
  • Castissent
  • Pont de Montanyana
  • Viacamp i Llitera
  • Finestres

Aspectes a tenir en compte abans de fer la ruta:

  • Durada: 1 DIA
  • Trajecte: 4 hores i mitja.
  • Distància total: 134 km.

El primer poblet de la ruta és Alsamora, un petit poble del Pallars Jussà que et transporta a l’època medieval. Les cases fetes de pedra creaven un entorn particular on perdre’s una estona i podies arribar fàcilment a un turonet coronat per la segona torre més alta de tot Catalunya. La ruta promet! ;)

 

Seguim, en aquest cas aconsellem arribar fins al municipi de Castell de mur. En aquest particular municipi, el castell que dóna nom al poble és patrimoni cultural i un emblema dels castells de frontera. Us recomanem que el visiteu i que gaudiu de la seva arquitectura romànica. Ideal per passar una estona sensacional en un entorn increïble, envoltats de natura i de la història dels nostres avantpassats.

 

Seguim amb la nostra particular ruta fins al municipi de Torre d’Amargós, situada també al Pallars Jussà. Aquest petit poble de muntanya es respira encant per tots els costats! Des dels seus carrers de pedra fins arribar a la torre, que tot i estar parcialment derruida, conserva aquell jenesequoi dels pobles antics que et fa embadalir. Una visita ràpida per un petit poble que no deixa a ningú indiferent!

 

Després d’això, seguim cap al Nord i ens vam trobar el petit municipi de Castissent. Aquest particular poblet sobta, ja que no és el típic poblet de cases agrupades, sinó que les cases estan disperses, curiós oi? El centre del poble (sí, hi ha centro!) estava construït en una plataforma on es troben les restes d’un castell. IDEAL per gaudir d’una passejada sentint la màgia de l’entorn i la natura.

 

Tot pujant cap al nord i a la província d’Osca, parem a Pont de Montanyana, on s’hi accedeix a través d’un pont penjant. Aquest petit poble és sensacional i sobretot el famós pont medieval de Montanyana, un pont increïble que tot i que ara no hi passi aigua és molt bonic de veure.

 

Per seguir investigant una mica més, arribem fins a Viacamp i Litera, un altre municipi de la provincia de Huesca. Tan aviat com poses els peus en aquest municipi t’enamora! Pots veure les diferents construccions que hi ha a la Torre de Viacamp, pujar-hi per gaudir de les vistes des d’aquell punt tan alt.

 

I ja, la traca final… Finestres! Un poble deshabitat que recomanem visitar. L’Ermita de Sant Maria també és un dels punts que la gent s’atura a treure el cap. I sempre deixant el millor pel final… La majestuosa muralla de Finestres! Un accident natural que es troba a la vora de l’embasament de Canelles. Tot un espectacle gaudir de la posta de sol amb indret com aquest. BRU-TAL!

APUNT PEL LECTOR: Recordeu que amb els nostres kayaks i amb el nostre vaixell, podeu accedir a veure la muralla de Finestres des de l’embassament de Canelles.

Bé, ¡Dit i fet! Aquí acaba la nostra proposta, aquesta ruta pels pobles amb encant de la zona del Congost de Mont-rebei. Ideal per complementar la teva estada per aquestes contrades. De ben segur que serà un cap de setmana que recordareu sempre amb una rialla :) Esperem veure’ns aviat!