Actualitat

10 curiositats del Congost de Mont-rebei

27/07/2018 0:00:00

Sí, sí, el Congost de Mont-rebei és un paratge idíl·lic que en els últims temps ha agafat rellevància pels amants de la natura i de les vistes espectaculars. Com enamorats de l’entorn que som, volem compartir amb vosaltres 10 curiositats per descobrir els secrets més preuats d’aquest raconet tan especial per nosaltres:
 

 1. Territori verge! | El Congost de Mont-rebei.
  El Congost de Montrebei és dels pocs congosts verges de Catalunya, de fet és un congost format pel riu Noguera Ribagorçana al seu pas per la serra del Montsec. Separa Catalunya (Pallars Jussà - Lleida) i Aragó (Ribagorza - Huesca). Es pot visitar a peu i des de l’aigua.
   

 2. Parlem de números! | Rutes amb desnivells de més de 500m.
  La ruta a peu no la recomanem pels que pateixen de vertigen. El majestuós congost posseeix desnivells molt marcats al llarg de la seva ruta. El punt més ample del Congost medeix 20 m. d’amplada. Destaquem els passamans que s’han posat com a element de subjecció i els bancs col·locats estratègicament per anar fer parades durant la ruta. I la fotografia de rigor és clar! ;)
   

 3. Ponts penjants! | Travesseres movidisses.
  Al llarg de tota la ruta a peu trobem ponts penjants que uneixen diferents punts de les diverses excursions establertes. Un, fins i tot uneix Catalunya amb Aragó!
   

 4. A full! | Al 95% de la seva capacitat.
  Degut al desgel i amb les nombroses pluges d’aquesta primavera i principis d’estiu, el Congost i l’embassament de Canelles estan al 95% de la seva capacitat total! No poden sobrepassar el límit de la seva totalitat ja que sinó podria rebentar la presa.
   

 5. Dites populars! | L’ermita de la Pertusa.
  Diuen que qui dóna el tomb a l’ermita de la Pertusa se'n va al cel directe. Sabeu perquè?
   

 6. Puja - baixa - baixa - puja! | Les escales de Montfalcó.
  Per arribar a Montfalcó s’han de pujar/baixar les 291 escales que ajuden a solucionar els 83 m. de desnivell que hi ha. Si vens des de Catalunya les baixes, si vens des de Aragó les puges! Molts dels materials per construir aquesta infraestructura, van ser portats amb helicòpter… I, sabies que les escales escales ser construïdes respectant la vegetació de les roques? Això, a preservar l’entorn!
   

 7. Dos camins i un destí! | Antic camí de Montrebei.
  A pic i pala! Així van excavar el primer camí que unia les dos ribes del Noguera Ribagorçana. En motiu de les transaccions comercials i per comunicar-se millor els veïns aragonesos i lleidatans van obrir camí pel Congost de Montrebei. Al construir-se l’embassament, anys després, va quedar-se abnegat per l’aigua, la qual cosa va fer que es construís un camí tallat a la roca el 1984 (l’actual).
   

 8. Cavitats a les roques! | Cova de la Colomera.
  Dins del Congost de Montrebei trobem la cova de Colomera, també coneguda com  la cova Palomera o cova de les Gralles. En aquesta cova es poden veure uns sots a la roca plens de taques de color blanc. Els experts diuen que són excrements d’una colonia d’aus que fan els seus nius als forats de les parets de la cova. També es poden observar taques negres a les parets, son les restes de fum de les antigues fogueres que feien els humans quan pernoctaven a la cova per fer les transhumàncies.
   

 9. Formes a les roques! | Llegendes de la zona.
  Observant el congost desde la vessant nord, es pot apreciar "La guardiana de Mont-rebei". També coneguda com la reina dormida de Montrebei.  Aquesta reina tenia 3 filles de gran bellesa i bondat, que tenien que heredar totes les terres circumdants del congost de Montrebei. No obstant, dins els boscos salvatges d'aquell territori hi havia una bruixa gelosa disposada a evitar que això passés. Dotada de gran sabiduría alquímica, va aconseguir enverinar a la reina i provocant-li el somni etern. Va aconseguir allò que volia. Les filles, de gran cor, van dedicar-se a cuidar i a buscar una cura per a la seva mare, fins que desgraciadament, va morir. Les tres princeses ja no eren joves, havien perdut la seva alegria i vitalitat i no van aconseguir concertar cap matrimoni. Tot i així, el poble s'havia assabentat del gran cor d'aquestes tres princeses, i és així com se'ls hi va construir una ermita en honor a cadascuna d’elles, La Pertusa  Santa Quitèria i la Mare de Deu Vella de Montrebei. Actualment, les tres ermites, representen les tres filles exemplars que romandran tota la vida cuidant de la reina dormida des de diferents punts estratègics de la zona.
   

 10. Flora i fauna! | Botànica a Mont-rebei.
  Al Congost de Mont-rebei hi ha un tipus de planta molt curiosa que s’anomena ‘Corona de Rei’. Neix a la roca calcària, sobretot a les vessants de la cara nord. La seva vida és d’uns tres anys i un cop floreix, es mor.
   

Estaríem hores i hores explicant-vos curiositats, secrets i anècdotes d’aquest indret que ens té profundament enamorats... Però, se'ns acut una idea millor! Perquè no ens vens a veure i t’ho expliquem tot passejant amb el nostre catamarà ‘Carmensita’? Una ruta turística des de l’aigua APTA per a tots els públics, respectuosa amb l’entorn i que pretén apropar el Congost de Mont-rebei a tots aquells que vulguin gaudir-lo tan o més que nosaltres.

Més informació AQUÍ.
 

Congost de Mont-rebei

 

Activitats d'Àger Aventura't

Activitats Catamarà i Vaixell elèctric

Activitats d'Àger Aventura't

06/03/2018 0:00:00

Activitats Catamarà

Activitats Catamarà i Vaixell elèctric
Activitats Catamarà i Vaixell elèctric

Kayak Mont-Rebei

Activitats d'Àger Aventura't

26/05/2018 0:00:00

Kayak Mont-Rebei

Kayak Mont-Rebei
Kayak Mont-Rebei

Parapent Biplaça

Activitats d'Àger Aventura't

26/05/2018 0:00:00

Parapent Biplaça

Parapent Biplaça
Parapent Biplaça

Gaudeix de Mont-rebei amb els nostres packs d'activitats

Kayak - Catamarà Mont-rebei

Gaudeix de Mont-rebei amb els nostres packs d'activitats

26/05/2018 0:00:00

El Kayak Catamarà Mont-rebei d’Àger Aventura’t consisteix en un tour mixt on es combinen part del trajecte en kayak ( anada - 7km) i finalment un passeig en catamarà (tornada).

Kayak - Catamarà Mont-rebei
Kayak - Catamarà Mont-rebei

Actualitat

ACTIVITATS DE TARDOR AL CONGOST DE MONT- REBEI

Actualitat

19/09/2019 0:00:00

Aquesta tardor, surt de casa! A Àger Aventura't us proposem unes quantes activitats per poder viure una experiència plegats, durant els mesos de tardor al Congost de Montrebei. T'hi apuntes? ;)

ACTIVITATS DE TARDOR AL CONGOST DE MONT- REBEI
ACTIVITATS DE TARDOR AL CONGOST DE MONT- REBEI

Visita el Congost de Mont-rebei des de Corçà

Actualitat

07/08/2019 0:00:00

Visita el Congost de Mont-rebei des de Corçà amb fàcil accés a l'aparcament al peu de l'embassament de Canelles.

Visita el Congost de Mont-rebei des de Corçà
Visita el Congost de Mont-rebei des de Corçà

CAP DE SETMANA AL CONGOST DE MONTREBEI AMB AUTOCARAVANA

Actualitat

08/07/2019 0:00:00

En aquesta entrada hi trobaràs com passar uns fantàstics dies al Congost de Montrebei amb autocaravana. Què fer, on deixar-la i com arribar a la base d'Àger Aventura't? Tot el que et cal saber i més, aquí.

CAP DE SETMANA AL CONGOST DE MONTREBEI AMB AUTOCARAVANA
CAP DE SETMANA AL CONGOST DE MONTREBEI AMB AUTOCARAVANA

TERRA, AIGUA I AIRE

Actualitat

19/06/2019 0:00:00

Ja sabeu que a Àger Aventura’t ens agrada ser diferents, oi? Doncs... amics, companys, germans, família i tots els aventurers d’aquestes terres! D’aquí i d’arreu del món, us proposem un bon pla de cap de setmana, o d’entre setmana, qui sap! Sí, sí, d’aquells tan molons i tant originals, que inclouen diferents activitats des de les aigües del Congost de Mont-rebei, fins a les alçades del Montsec d’Ares. Terra, aigua i aire!

TERRA, AIGUA I AIRE
TERRA, AIGUA I AIRE
Àger aventura't team

I sense que sigui un precedent…

Sabies que tota aventura comença amb un SÍ? 

 
T’agradaria visitar la vall d’Àger des d’una altra perspectiva?
T’agradaria anar d’excursió al Congost de Mont-rebei?
T’agradaria realitzar activitats d’aventura en un entorn privilegiat amb la família i/o els amics?
T’agradaria no irrompre la pau que es respira en un indret tan privilegiat com el Congost de Mont-rebei?
T’agradaria veure el Congost de Mont-rebei des de terra, aigua i aire?
T’agradaria passejar en un vaixell totalment elèctric, sostenible i respectuós amb l’entorn i gaudir d’unes vistes d’una gran bellesa natural?
 
En definitiva...
Sabies que a Àger Aventura’t oferim des de lloguer de Kayaks i passeig en vaixell per l’embassament de Canelles i Congost de Mont-rebei, fins a vols en parapent per la vall d’Àger i rutes mixtes que es combina dues o més activitats?

Oferim activitats per gaudir de la natura en un entorn privilegiat.

Tota aventura comença amb un SÍ! Truca'ns al 722 61 40 50.

O reserva directament, no dubtis

Més informació

Regala Aventura

Ofertes

28/05/2018 0:00:00

Regala Aventura

Regala Aventura
Regala Aventura